46. Tokaji Írótábor
A Tokaji Írótábor elnöksége meghirdeti a soron következő, 46. írótábori tanácskozást „HALOTTAK ÉLÉN” – Az első világháború a magyar irodalomban és művészetekben címmel – tekintettel az első világháború befejezésének évfordulójára. A táborra augusztus 16 – 19. (csütörtök, péntek, szombat, vasárnap) között kerül sor.

 

Ady Endre, Babits Mihály, Kassák Lajos, Krúdy Gyula, Molnár Ferenc, Móricz Zsigmond, Tersánszky Józsi Jenő… és még rengeteg nagy író idesorolható, akik valamilyen formában megörökítették életük egyik legmeghatározóbb és legborzasztóbb élményét, a nagy háborút. De lehetne említeni számos zeneszerzőt és képzőművészt is. Az idei Tokaji Írótáborban a művészet és a háború kapcsolatát elemzik; egyéni sorsokat, az emberi egzisztenciát érintő súlyos kérdéseket az irodalom, a művészet látószögéből nézve.

 

A tanácskozás helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium. A tábor hagyományainak és nemrég bevezetett reformjainak megfelelően a tanácskozást kulturális programok kísérik: alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, koncertek, felolvasó est, kiállítás, gyerekprogramok és minőségi tokaji borok kóstolója várja a résztvevőket.

 

A táborba való jelentkezést postai úton a 4220 Hajdúböszörmény, Deák Ferenc utca 2. vagy elektronikus úton a tokaji.irotabor@gmail.com címre várják Papp-Für János, a Tokaji Írótábor titkára nevére.

 

A JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2018. május 7. – július 30. között a tábor honlapján is elérhető: www.tokajiirotabor.hu

 

Érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 00 36-30/814-3799.