Hírek >

Hír |

A hét szerzője: Benő Attila
Az Erdélyi Magyar Írók Ligája folytatja A hét szerzője című sorozatát, amelynek soron következő meghívottja Benő Attila költő, nyelvész. A hét szerzőjével Karácsonyi Zsolt költő, az E-MIL elnöke beszélget. A sorozatot a megszokott ütemben, február 3-án és 4-én, szerda-csütörtök délután hét órától közvetítjük az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán. A beszélgetés első része az alábbi hivatkozáson lesz elérhető: https://youtu.be/VHh_0SKl0ik

 

Benő Attila (Marosvásárhely, 1968) költő, nyelvész, egyetemi tanár, a Kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszékének vezetője. 2012-ben A dolgok másik neve című tanulmánykötetét a Román Írószövetség Bretter György-díjjal tüntette ki. Legutóbbi szépirodalmi kötete Egy század arcai címmel jelent meg az Erdélyi Híradó és a Fiatal Írók Szövetsége közös gondozásában.

 

Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter, Balázs K. Attila, László Noémi, Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt és Borsodi L. László voltak az online sorozat vendégei, beszélgetésük visszanézhető az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban és a székelyudvarhelyi Székelyföldi Stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház.