Hírek >

Hír |

A hét szerzője: László Noémi
Az Erdélyi Magyar Írók Ligája online sorozatának soron következő meghívottja László Noémi József Attila-díjas költő, a Napsugár és a Szivárvány főszerkesztője. A hét szerzőjével Karácsonyi Zsolt, a Helikon főszerkesztője, az E-MIL elnöke beszélget. László Noémi verseit Dimény Áron színművész előadásában hallgathatják meg az érdeklődők. A hét szerzője című sorozatot a megszokott módon, szerdán és csütörtökön követhetik az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán, délután hét órától. Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter és Balázs K. Attila voltak az online sorozat vendégei, beszélgetésük visszanézhető teljes egészében az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

László Noémi (1973, Kolozsvár) költő, műfordító, szerkesztő, tolmácsfordító. 1995-ben a Román Írószövetség debüt-díjával tüntették ki, azóta számos irodalmi lap elismerésében részesül. 2010-ben József Attila-díjjal jutalmazták, 2020-ban a Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díját érdemelte ki. Legutóbbi kötete Műrepülés címmel jelent meg a csíkszeredai Gutenberg Kiadó gondozásában. Jelenleg a Napsugár és a Szivárvány gyermekirodalmi lapok főszerkesztője.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban és a székelyudvarhelyi Székelyföldi Stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.