Hírek >

Hír |

A hét szerzője: Szonda Szabolcs
Az Erdélyi Magyar Írók Ligája folytatja A hét szerzője című sorozatát, amelynek soron következő meghívottja Szonda Szabolcs költő, műfordító. A hét szerzőjével Karácsonyi Zsolt költő, a Helikon főszerkesztője és az E-MIL elnöke beszélget. Közreműködik: Dimény Áron, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze. Beszélgetésüket két részben, március 24-én és 25-én délután hét órától közvetítjük az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán.

 

Szonda Szabolcs (Sepsiszentgyörgy, 1974) költő, műfordító, 2008-tól a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója. Első verseskötete 1998-ban jelent meg Kiegyezés a tükörrel címmel. 2020-ban a Székelyföld kulturális folyóirat lapdíjasa. Legutóbbi kötete: Alexandru Mușina: Macska-e a cica? ford. Szonda Szabolcs, Lector, Marosvásárhely, 2020.

 

Korábban Egyed Emese, Szántai János, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Serestély Zalán, Szakács István Péter, Balázs K. Attila, László Noémi, Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt, Borsodi L. László, Benő Attila, Cseh Katalin, Vermesser Levente, Horváth Benji, Varga László Edgár, Tamás Kincső és Király László voltak az online sorozat vendégei. Beszélgetésük visszanézhető az E-MIL YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán A hét szerzője című lejátszási listában.

 

Az eseménysorozat grafikai arculatát Tibád Eszter és az IDEA Plus műhely készítették, a felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban valósultak meg. A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Állami Magyar Színház.