Hírek >

Hír |

A PONT Kiadó estjei Székelyföldön
A VII. Székelyföld Napok keretében, Kis- és nagyregények hosszú téli estékre címmel kerül sor a budapesti PONT Kiadó „történetmondó” estjére, 2016. október 18-án, kedden, 18 órától, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében.
 
Az est résztvevői: Szávai Géza író és Szonda Szabolcs műfordító. Beszélgetőtársuk: Szávai Ilona kiadóvezető.
 
Gazdag kínálatát hozza el a rendezvényre a budapesti PONT Kiadó. Ebben jól megférnek az Erdélyi szász népmesék (Veres István fordításában), egy elméleti könyv a történetmondásról (Zalka Csenge Virág: Mesemondók márpedig vannak), az utóbbi időben megjelent kis- és nagyregények, illetve karácsonyi újdonságaik is, így Szávai Géza újabb nagyregénye, aMakámaszútra, amely az Ezeregyéjszaka stílusában mesél el egy évszázadnyi történetet, illetve Dan Lungu jászvásári író nagysikerű regénye, a Tyúkok a mennyben (Raiul găinilor), Szonda Szabolcs fordításában.
 
Ezek és a kiadó más könyvei kedvezményes áron vásárolhatók meg a rendezvényen.
 
Az est társszervezői: Bod Péter Megyei Könyvtár, Kovászna Megyei Művelődési Központ, PONT Kiadó.
 
A kiadói estre sor kerül 2016. október 19-én, szerdán 18 órától Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtárban, október 20-án, csütörtökön 18 órától pedig Székelyudvarhelyen, a Városi Könyvtárban is.