Hírek >

Hír |

Adrian Ioan Podoleanu kiállítása
Kedden, október 4-én este 6 órakor a sétatéri kaszinóban kerül sor Adrian Ioan Podoleanu képzőművész kiállításának megnyitójára. A tárlaton a művész több mint 60 festménye lesz látható, a tárlat egyben az utóbbi évek egyik legtöbb munkát átfogó kiállítása is.
 
A művész most kiállított munkáinak többsége a víz és a föld jegyében született, ezek egy része három bukaresti egyéni kiállításon is látható volt 2011-2013 között.
 
„Adrian Ioan Podoleanu művészi és esztétikai opciója világos és egyedi. Ritkán találkozni ilyen, a technikától teljesen függetlenül egységes kifejezésmóddal […]. Művei mély líraisága visszafogott árnyalatokból, elmosódott színfoltokból építkezik, melyek mögül felsejlenek a partfal tövéből növő fák, a dombok és völgyek vonalába szőtt falvak vagy a Duna-delta páratlan atmoszférája […]. Az igazi művészet világából érkező festő, munkái valódi érzelmi mélységével, egy ál-kihívás elé állít, egyben csendes elmélyülésre szólít bennünket. Adrian Ioan Podoleanu a mellettünk levő világ szépségét mutatja meg a maga visszafogottságában, azaz annak a világnak a szépségét, mely akár a mienk is lehetne.” (Marius Tița, műkritikus).
 
A kiállítást Mihai Hurezeanu újságíró nyitja meg; a tárlat október 4 és 10. között lesz látogatható.

 
 
43410-expo-adrian-ioan-podoleanu-poster