Hírek >

Hír |

Balla Zsófia költői estje
A Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében június 10-én, szombaton este 7 órától leróé sor Balla Zsófia költői estjére. A rendezvényen felolvas Biró József, Dimény Áron, Tordai Tekla és a költő.

 
 

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők részvételi szándékuk legkésőbb május 7-éig jelezzék a csaba.simon@huntheater.ro e-mail címen vagy a 0264 439204-es telefonszámon.

 

A kortárs magyar líra egyik legjelentősebb képviselője a vendégünk, aki a verset a megszólalás és a hang nagy eseményének tartja. Balla Zsófia visszhangos univerzumban él, minden kétséget kizáróan „abszolút hallással” bír, mert az emberi mivolt megismételhetetlenségére és az időre, létezésünk legapróbb és egyetemes tüneményeire, tehát a rejtőzködő abszolútum finom rezdüléseire senki nem talált ilyen precíz, meglepetésekkel teli nyelvet, mint ő. Elköltözött Kolozsvárról, „kiköltözött”, ahogy mondani szokás, Budapestre, de sem elszakadni, sem megérkezni nem tudott. Visszatér most, haza, Kolozsvárra, hogy vele ünnepeljük a 88. Ünnepi Könyvhetet, és hogy az ő szemével és az ő hangján vegyük magunkhoz a világot, amelyben élünk. Bárhova menne, ő befelé haladna, egy mindig másik végtelen felé. „A költők a mi érzékszerveink”.  (Visky András)