Hírek >

Hír |

Beszélgetéssorozat Bodor Ádám Kossuth-díjas íróval
A Bodor Ádám Kossuth-díjas íróval folytatott éves megszakításokkal szervezett beszélgetéssorozat idén is várja az irodalomkedvelőket a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár március 27-én, kedden 18 órára, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár március 28-án, szerdán 17 órára, a székelyudvarhelyi Mokka Kávéház pedig 29-én, csütörtökön 20 órára.

 
Bodor Ádámtól szóban és írásban egyaránt minden mellébeszélés idegen, a tartózkodó alkat ugyanakkor igen színes és hiteles személyiséget takar. Könyveiben – a legendás Sinistra körzet, Az érsek látogatása, a Verhovina madarai és a többiben – a lehető legtömörebb kifejtésre szorítkozik, mintha csupán a vázát írná meg valaminek. E visszafogott, puritán kifejezésmód azonban mai irodalmunk egyik leggazdagabb, klasszikus értékű, maradandó szerzői világát építi fel. Éves megszakításokkal történő erdélyi beszélgetés-sorozata hetedik alkalmához érkezett.

 
A szerzővel Murányi Sándor Olivér író beszélget. A találkozót kiállítás-megnyitó teszi érdekesebbé: Gábor Tamás Indiana mutatja be az elmúlt tíz év beszélgetéseit beharangozó plakátjaiból összeállított anyagát.

 
A rendezvény támogatói a Szépírók Társasága, a Magvető Kiadó, a G. Kulturális Egyesület, a Gondűző Étterem és Szálloda, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kájoni János Megyei Könyvtár, valamint Hargita Megye Tanácsa.