Hírek >

Hír |

(B)ÍROD? Pályázatot hirdet a Magyar Színházi Intézet
A Magyar Színházi Intézet pályázatot ír ki érettségi előtt álló és érettségizett fiataloknak színházi tárgyú írás/podcast/vlog/videó készítésére, valamint drámára, két szekcióban.

 

 

1. szekció: színházi szakírás

 

A pályaművek tárgya: olyan színházi tárgyú pályaműveket várunk, amelyek reflektálnak (elemeznek, kritikai mérlegre tesznek, gondolkodnak) színházi témában. Ez lehet egy előadás, egy színházi műhely, csoport, egy állami vagy független színház, fesztivál. Olyan problémacentrikus, elemző, véleményt és reflexiót tartalmazó, helyi valóságba, kontextusba ágyazott műveket várunk, amelyek tükrözik az adott társadalom, szociokulturális közeg, színház helyzetét, értékeit, problémáit, kihívásait, lehetőségeit, az adott valóságban való jelenlétét, a közönség és közösség elvárásait. Lehet komoly (de ne komolykodó), laza és tartalmas, magvas és okos (de ne okoskodó), vicces és bátor – amilyen a szerző hangja. Bármilyen magyar vagy román nyelvű előadás (színház stb.) lehet a pályázat témája. A pályázat nyelve magyar. A műfaj lehet esszé, kritika, személyes beszámoló, bloggolás, podcast, vlog. A pályaművek formája: írott szöveg esetén: min-max 8.000-12.000 karakter, podcast esetén: min-max 12-20 perc, vlog/videó esetén min-max 8-12 perc.

 

2. szekció: dráma, színházi szöveg (tematikai és műfaji megkötés nélkül).

 

Maximális oldalszám: 30 oldal.

 

A pályázati határidő: 2021. június 11.

 

Hova küldd? zenko.bogdan@ubbcluj.ro (Bogdán Zenkő, egyetemi tanársegéd)

 

A levélben mellékletként kérjük benyújtani a pályázatot, valamint a levélben kérjük megadni a pályázó elérhetőségét is (név, email, telefon).

 

Zsűri: a Magyar Színházi Intézet oktatói

 

Eredményhirdetés: 2021. június 28., a Magyar Színházi Intézet információs csatornáin.

 

Elismerés, díjak: a díjazott művek könyvjutalomban részesülnek, a sajtóban elhelyezzük/publikáljuk őket, felületeinken megjelenítjük. Mindkét szekciónak külön díjazottjai vannak:

 

  1. díj 500 RON értékű könyvvoucher

 

  1. díj 350 RON értékű könyvvoucher

 

  1. díj 200 RON értékű könyvvoucher

 

FIGYELEM: Az I. díjas helyezés helyettesíti a Magyar Színházi Intézet Teatrológia szakára szervezett felvételi vizsga motivációs levelét és megfelel a 10-es jegynek a bejutásnál.