Hírek >

Hír |

Bodor Ádám székelyföldi felolvasókörút
A szöveg csendje – beszélgetés Bodor Ádámmal című irodalmi estre várják az irodalomkedvelőket a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház március 26-án, kedden 18 órára, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár március 27-én, szerdán 17 órára, a székelyudvarhelyi Gondűző Étterem és Szálloda pedig 28-án, csütörtökön 20 órára.

 

Bodor Ádám Kossuth-díjas írótól szóban és írásban egyaránt minden mellébeszélés idegen, a tartózkodó alkat ugyanakkor igen színes és hiteles személyiséget takar. Könyveiben – a legendás Sinistra körzet, Az érsek látogatása, a Verhovina madarai és a többiben – a lehető legtömörebb kifejtésre szorítkozik, mintha csupán a vázát írná meg valaminek. E visszafogott, puritán kifejezésmód azonban mai irodalmunk egyik leggazdagabb, klasszikus értékű, maradandó szerzői világát építi fel. Idén áprilisban új kötettel jelentkezik: A Sehol csavarokban és fordulatokban gazdag olvasmány, újabb felejthetetlen történetekkel a véletlenek erejéről. Éves megszakításokkal történő erdélyi beszélgetés-sorozata nyolcadik alkalmához érkezett.

 

A szerzővel Fekete Vince költő és Margócsy István irodalomtörténész beszélget, közreműködik gitáron Virányi Attila, a Metropol Group együttes frontembere. A háromhelyszínes esemény házigazdája Murányi Sándor Olivér író.