Hírek >

Hír |

Bretter Kör külön kiadás Jónás Tamással és Kürti Lászlóval
A Bretter György Irodalmi Kör külön kiadásán Jónás Tamás Törzs és Kürti László A csalásról című köteteit mutatják be. Az estet André Ferenc nyitja meg.
 

Helyszín: Café Bulgakov (I.M. Klein 17.)

Időpont: április 3., hétfő, 18 óra
 

Jónás Tamás 1973-ban született Ózdon. Magyar nyelven alkotó roma származású író, költő. Számos próza- és verseskötete jelent meg, három év csend után adta ki a Törzs című kötetét, mely 2016 októberében jelent meg a Magvető Kiadó Időmérték verseskötet című sorozatában. „Tamás kötete olyan feszes lett, mint a kötet címe” – mondta Szűcs Teri, a könyv szerkesztője. Magáról ezt vallja: „Tamás vagyok. Jónás vagyok. Cigány vagyok… Provokatív vagyok, kerek arcú, szenvedélyes vagyok, fekete hajú vagyok, idegösszeomlásra, önzésre, elkeseredésre hajlamos vagyok. Őszinte vagyok, bántóan, mint a vakítóan ragyogó nap…”
 

Kürti László 1976-ban született Vásárosnaményban. Költő, író. A Vörös Postakocsi folyóirat versrovat szerkesztője. Az alanyi vallomásos líra karakteres képviselője a kortárs magyar irodalomban.. A csalásról című kötete 2017 márciusában jelent meg a Kalligram Kiadónál. Könyve, a csalásról szóló vallomásos líra. Furcsa dolog a csalásról kapcsán a költői beszéd vallomásos őszinteségét kiemelni, hiszen nincs ennél gyanúsabb fogalom. Ezt, Kürti László könyvének beszélője hozza létre a folytonos önvizsgálata és -reflexiója révén. Ez a tétje kötetének: a traumák feltárásával és a „csalások” leleplezésével eljutni az olvasóval valamiféle tisztásra. Kis pátosszal: a beszéd vagy a hallgatás tisztására.