Hírek >

Hír |

Dr. Reisinger János előadása Sepsiszentgyörgyön
A Bod Péter Megyei Könyvtárban folytatódik az a sepsiszentgyörgyi, vetített képes előadássorozat, amelyet 2017 decemberétől 2018 márciusáig a Székely Nemzeti Múzeumban tartott DR. REISINGER JÁNOS irodalomtörténész,  A Biblia a képzőművészetben témakörbe illeszkedően.

 

Jeles magyar festők (Munkácsy, Csontváry, Zichy és M S Mester) művei után két nagy alkotót mutat be az előadó az európai művészettörténetből, az év végéig hátralévő rendezvényeken, Michelangelót és Rembrandtot, valamint, a sorozat utolsó két előadásán, Vörösmarty Mihály és Petőfi Sándor ismert és kevéssé ismert műveit idézi fel a hallgatóság előtt.

 

  1. szeptember 27-én, csütörtökön 18 órára várják az érdeklődőket a könyvtár Gábor Áron-termébe, a Michelangelo bibliai szobrai című előadásra.

 

A belépés ingyenes, a témakörre vonatkozó könyvek, folyóiratok és cd-k megtekinthetők és hozzáférhetők a helyszínen.

 

Az előadóról bővebben:
 
Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa (MTA), 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait vagy kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán, a www.bibliacentrum.hu honlapról több száz előadása ingyenesen letölthető.
 
Előadásai után szívesen válaszol a közönség kérdéseire, illetve dedikálja azok tárgyához tartozó könyveit.