Hírek >

Hír |

Felolvasómaraton – Petőfi életművéből
A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár is csatlakozik a tizedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaratonhoz, amelyet évente a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervez, és amely idén Petőfi Sándor műveire alapoz.

 

Február 20-án, kedden, 17 és 20 óra között, könyvtárunk olvasótermében nyilvános felolvasóestet tartanak Petőfi-alkotásokból. A rendezvényen bárki felolvashat, ezért jelentkezőket várnak.

 

Az est kezdetén, ráhangolódásként, Szalma Hajnalka, Várkonyi Eszter, Kolcsár József, Mátray László és Pálffy Tibor sepsiszentgyörgyi színművészek olvasnak fel Petőfi-írásokat, majd az előzetesen bejelentkezett érdeklődők legtöbb 5 perces felolvasásait kísérhetik figyelemmel a jelenlévők.

 

Várják mindazok jelentkezését, akik szívesen osztanák meg másokkal is a Petőfi-művek hangos olvasásának élményét.

 

Jelentkezni 2018. február 19-én 12 óráig lehet, a 0267-351-609-es számon (a könyvtár titkársága), vagy e-mailen, a biblio@kmkt.ro címen, a név és a felovasni kívánt vers / szöveg címének megadásával. Ha szükséges, könyvtár segít az olvasnivaló kiválasztásában: a felnőtt kölcsönző részlegen, külön polcon elhelyezve találnak Petőfi-köteteket az érdeklődők.