Hírek >

Hír |

Forma Nemzetközi Előadóművészeti Fesztivál
A Forma Nemzetközi Előadóművészeti Fesztivál legelső kiadása október 12-20-a között kerül megrendezésre Marosvásárhelyen, a Mészárosok Bástyájában.

 

 

 

A Hollandiából, Olaszországból és Portugáliából meghívott 3 előadás a 3G Színház „Odaát” című monodrámájával együtt az amszterdami Mugmetdegoudentand társulat kezdeményezte kommunikáció eredményeképp született meg. A projekt maga nem az elődleges tervek alapján folyatódott, viszont a résztvevő társulatok mind megrendezték előadásaikat, melyeknek vezérelve a mi hozzáállásunk bemutatása az európai intézményekhez. A Forma fesztiválon a következő előadások kerülnek bemutatásra: „De Eurocommissaris” (Mugmetdegoudentand, Amszterdam, Hollandia) – október 15. este 7 óra; „Play” (La Confraternita del Chianti, Milánó, Olaszország) – október 17 este 7 óra; „Odaát” (3G Színház, Marosvásárhely) – október 18 este 7 óra; Mr. Moedas Wants to See the World (Companhia João Garcia Miguel, Lisszabon, Portugália) – október 19 este 7 óra.

 

A Forma 1 október 12-én, szombaton, kezdődik a „Fabricișiuzine” előadással, amely Centrul pentru Studierea Modernitățiiși a Lumii Rurale din Cluj alkotása Alexandra Felseghi rendezésében. A fesztivál ideje alatt az összes előadás este 7 órától kezdődik.

 

Október 13-án, vasárnap, a Yorick Stúdió legújabb előadását az „Eltűntek”-et láthatja a kedves közönség. A szöveg maga EliseWilk tollából született és egy erdélyi több generációs német család történetét mutatja be.

 

Hétfőn, október 14-én, a Kolozsvári Reactor de creație și experiment társulat „Baladele memoriei” előadása kerül bemutatásra, amely az idősebb generáció hangját helyezi előtérbe.

 

Október 16-án, szerdán, a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat „Farida” című táncelőadása kerül műsorra, amely reális eseményeket dolgoz fel a következő kérdésekből kiindulva: lehetséges-e kitörölni az ember szívéből az erőszak és bántalmazás által okozta sebek nyomait?, vajon az idő segít-e a sebek begyógyításában?

 

Október 17-én, csütörtökön, este 8 órától Székely Csaba „Szeretik a banánt, elvtársak?” című alkotását adja elő Alin Stanciu a The Office – Clubul Presei nevű sörözőben. Az előadás a nagyváradi StudioAct és a 3G Színház koprodukciója.

 

Mindemellett a fesztivál keretein belül bemutatásra kerül Elise Wilk „În spatele geamurilor sunt oameni” (editura Tracus Arte, 2019) legújabb könyve.

 

A jegyeket a biletmaster.ro oldalról lehet beszerezni:

 

https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2296/Teatru-3G