Hírek >

Hír |

György Alida és Sztercey Szabolcs könyvbemutatója
György Alida Hármasszabály és Sztercey Szabolcs Plüssbolygó című kötete idén jelent meg az Erdélyi Híradó Kiadó és Fiatal Írók Szövetségének közös gondozásában. A könyvek kapcsán a két szerzővel Péter Blanka és Szabó Róbert Csaba beszélget Marosvásárhelyen, a DrámaZónában november 25-én délután öt órától.

 

Sztercey Szabolcs 1991-ben született Gyergyószentmiklóson, Kolozsváron él, majdnem mérnök lett, de közben elkezdett verseket írni, és végül filmrendezés szakon szerzett diplomát. Első kötete, A nyelvtani közép (2017) Méhes György-debütdíjban részesült. 2020-ban elnyerte a Móricz Zsigmond-ösztöndíjat és megírta második kötetét Plüssbolygó (2021) címmel. Rövidfilmeket is rendez.

 

György Alida 1995-ben született Zetelakán, Budapesten és Kolozsváron él, bölcsészetet, film- és fotóművészetet tanult, majd drámaírás szakon szerzett mesterképzés diplomát. 2017-ben a Látó folyóirat nívódíjában részesült. Jelenleg színháztudományból doktorál. Prózát, lírát és kritikát ír. Első kötete, a Hármasszabály idén jelent meg.