Hírek >

Hír |

Gyújtópont – irodalmi kerekasztal Nagyváradon
A Gyújtópont irodalmi kerekasztal beszélgetés-sorozat negyedik kiadására december 14-én 19 órától kerül sor a nagyváradi Moszkva Kávéházban. Az Élő Várad Mozgalom és az Oberon Kulturális Egyesület rendezvényének célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen fiatal irodalmi alkotók számára.

 
Az eseményen az Élő Várad Mozgalom részéről Mihók Tamás vesz részt.

 
Mihók Tamás kétnyelvű költő, műfordító, kiadói és folyóirat-szerkesztő. Egyetemistaként bölcsészettudományi szakon tanult, jelenleg pedig Marosvásárhelyen doktorandusz. Négy könyv jelent meg fordításában illetve ugyancsak négy (három román, egy magyar) verseskötet szerzője.

 
A Fiatal Írók Szövetsége részéről ketten vesznek részt a beszélgetésen.

 
Zilahi Anna 1990-ben született Pécsett. Képzőművészként jelenleg a bécsi Universität für angewandte Kunst hallgatója. Első önálló verseskötetének címe A bálna nem motívum, mely a 2017-es költészet napjára jelent meg a Magvető Kiadó gondozásában.

 
Láng Orsolya 1987-ben Szatmáron született. Tanulmányait a Sapientiea EMTE filmszakán, majd a budapesti MOME animáció szakán folytatta. Tejszobor (2015) című prózakötete után 2016-ban mutatta be Bordaköz című verseskötetét. Tevékeny illusztrátor.

 
A Gyújtópont eseményeire a belépés díjtalan. Az eseményt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.