Hírek >

Hír |

Harminc év napsütés – Grecsó Krisztián nagyváradi estje
Tíz év alatt harmadízben látogat Nagyváradra a Törzsasztal sorozat vendégeként Grecsó Krisztián író, költő, akivel 2018. február 2-án, pénteken 18 órától találkozhatnak az olvasók az Illyés Gyula könyvesboltban (Teleki utca) Ezúttal Harminc év napsütés című legújabb novelláskötete kapcsán beszélget vele Kőrössi P. József.

 

„Vajon a család jelentheti-e nekünk az otthont az időben, vagy minden alkalommal újra meg kell küzdenünk ezért az otthonosságért? Grecsó Krisztián történetei legszemélyesebb emlékeinket idézhetik fel: a nagymamákkal töltött nyarakat, a szabálytalan karácsonyestéket, az önálló élet első bizonytalan lépéseit, a hosszú vágyakozásokat és a rövid találkozásokat. A szerzővel ismerős terepen barangolhatunk, mégis minden más. A falu és város közötti kulturális váltások megélése, a helyekhez és helyzetekhez való visszatérés ambivalenciája most is ott van az írásokban, de mindent közelről látunk, így a történetek egyszerre komikusak és drámaiak.

 

Harminc év napsütés – az író első tárcanovella-gyűjteménye – olyan, mint egy varázslatos kalendárium, benne a generációk közötti kommunikáció lehetőségei és lehetetlenségei, a velünk élő múlt kiismerhetetlen történetei. ” – fogalmaz a kötet ismertetője.

 

Az új mű mellett a pénteki találkozón  kedvezményes áron megvásárolhatók Grecsó Krisztián további könyvei is: Tánciskola (regény), Megyek utánad (regény), Isten hozott (regény), Jelmezbál (Egy családregény mozaikja), Mellettem elférsz (regény), valamint a Pletykaanyu (elbeszélések) újabb kiadása.