#mikorhogy
 

 

Amikor ezt írom, Románia a 44. helyet foglalja el a COVID-listán. Tegnap előzte ki Guatemalát. Július 23 óta naponta 1100+ esetet jegyeznek fel.

 

Passz.

 

Két napja próbálok összerakni egy becsületes bejegyzést ide. Ami szól is valamiről. Nem vagyok éppen kétségbeesve, az már nem megy nekem olyan könnyen, a kétségbeesés. Inkább csak nem tudok mit kezdeni az információkkal.

 

Egyelőre. Túl sok minden van, amiről lehetne beszélni, amire lehetne reflektálni, egyik fontosabb a másiknál, és úgy érzem, hogy momentán semmi releváns hozzátennivalóm nincs.

 

Főztem egy jó borsófőzeléket a napokban. Csináltam humuszt. Dejó nekem. Kit érdekel. Passz.

 

Tompítani akarom az adatok élét, tompítani a fejem, egyebeket fogadni be. De aztán azon kapom magam, hogy belemerülök a COVID-övezte összeesküvés-elméletekbe, és csak jobban lefáradok. Pedig hát, urambocsá, én csak szórakozni akartam egy kicsit.

 

Nem is baj, nézzünk Youtube-videókat, az elég szórakoztató. Például televangelistákat nézni, ahogy megátkozzák a vírust.

 

Na jó, ez talán mégsem volt olyan jó ötlet. Vicces, de egy idő után elég kétségbeejtő. Ezek az emberek milliárdokat keresnek az ilyen szerepléseikből. Egyenesen félelmetes. Valahogy mindig ilyennek képzeltem el az Antikrisztust, ha van, sőt, most már biztos vagyok benne, hogy ezután, ha valaki azt mondja: Antikrisztus, egyből a Kenneth Copeland arca fog beugrani. Irgalom Atyja, ne hagyj el. Abba a ténybe már nem is akarok belegondolni, hogy amióta elhangzott ez az átok (március!), azóta az az ország, ahol elhangzott, már hónapok óta fenntartja magának az első helyet a listán. A COVID-kígyó bezony el nem takarodott. De ne evezzünk ilyen sötét vizekre.

 

Inkább nézzük meg a Ma Este Múlt Héten Olivér Jánossal-t, lássuk, mit mond az összeesküvéselméletek + koronavírusról a kedvenc angol akcentusú amerikai komédistánk.

 

Nevetünk, de ez is szomorú. Egészen közeli ismerőseimet is megfertőzte az 5G-s elmélet. Passz.

 

Dúl az idiotizmus és tájékozatlanság homokvihara az internet pusztáján keresztül-kasul. Hát jó. Megadom magam. Nézzünk valami jó, sötét, német supernatural thrillert Netflixen, és felejtsük el egy kicsit az egészet. Amíg még lehet.

 

Próbáljunk elsiklani a szóban forgó sorozat 2. évadának Nietzsche-mottója fölött, amely szerint ha eleget bámulunk a mélybe, a mély is visszabámul belénk.

 

„A kérdés nem az, hogy hogyan, hanem hogy mikor.”

 

Na jó.

 

Passz.