TERMS & CONDITIONS
Fotó: Wikiwand

 

 

„Add fel!”

(Kafka)

 

Figyelem! A tükörben lévő tárgyak közelebb jöhetnek.

 

Kérem ne etessék a félelmeket. A félelemnek szigorú étrendje van. Napi egyszer eszik. Ha többet kap, könnyedén túlnő a korláton, és mindenkit felzabál.

 

A Korona idején érzett tehetetlenséget ne tegye a fejére. Ha felteszi, és tükörbe nézve megijed a saját gorgó-fejétől, az a maga baja. De nem kell kétségbeesni. Toporzékolja ki magát nyugodtan, aztán úgyis leesik magától. A tehetetlenség-roham másnapján semmiképpen ne ismételje meg a műveletet. Ha sokat hordja tehetetlenségét, egyszer még úgy marad.

 

Amit ma nem tud megtenni, halassza holnapra!

 

Amit holnap nem tud megtenni, annak is eljön az ideje. Fő a nyugalom.

 

Apropó. Az idő nyúlós, ruganyos massza, lehet belőle gyúrni karriert, autót, családot, 3×300 oldalas regényt. De ha nem megy a gyúrás, csak lazán. Take it easy. Ma egy plank, holnap 3 fekvőtámasz. Legyen büszke, mert a legkisebb is számít. Igaz, senki mást nem érdekel, de az nem számít.

 

Akarni meg tenni… ugyan! Első körben bőven elég képzelődni.

 

Ha ideges, ha dühös, ha valamit vagy valakit összetörne, koncentráljon erre a dühre. Gondolja végig. Menjen le a mélyére. Nézze meg, honnan jön. Ne szégyellje magát. Kicsi, szánalmas lény az, amit találni fog ott a mélyben, egy sziszegő, éhes Gollum, nézzen a szemébe: a maga Gollumja az. Fogjon vele kezet, hallgassa meg, ne féljen, nem eszi meg, csak akkor, ha menekül előle. Aztán győzze meg, hogy nincs semmi baj. Nincs egyedül. Írjanak alá szerződést (lehetőleg minél kevesebb megkötéssel) a későbbiekre nézve. Jöjjön fel a felszínre.

 

Ez egy új világ. Itt minden lehetséges. Ha teheti, menjen ki a napra. Ha nem teheti, képzelje el, hogy kimegy. Rakjon egy nagy-nagy tüzet. Ha nincs kedve, ne rakjon. Képzelje el, ahogy ég. Dobjon bele mindent, ami nem hagyja nyugton. Másnap ismételje meg a műveletet. És másnap újra. Amíg van nap. Amíg van mit elégetni.

 

Egyszer a tükörben lévő tárgyak is mind a helyükre kerülnek.