Hosszútávú előrejelzés – Beszélgetés-sorozat Bodor Ádám Kossuth-díjas íróval
Hosszútávú előrejelzés címmel rendezik meg a Bodor Ádám beszélegés-sorozat következő eseményét Csíkszeredában a Kájoni János Megyei Könyvtárban március 29-én, szerdán 17 órakor, Székelyudvarhelyen a G. Cafébahn pedig 30-án, csütörtökön 20 órakor. A meghívottal Murányi Sándor Olivér író beszélget.

 

Bodor Ádám Kossuth-díjas írótól szóban és írásban egyaránt minden mellébeszélés idegen, a tartózkodó alkat ugyanakkor igen színes és hiteles személyiséget takar. Könyveiben – a legendás Sinistra körzet, Az érsek látogatása, a Verhovina madarai és a többiben – a lehető legtömörebb kifejtésre szorítkozik, mintha csupán a vázát írná meg valaminek. E visszafogott, puritán kifejezésmód azonban mai irodalmunk egyik leggazdagabb, klasszikus értékű, maradandó szerzői világát építi fel. Éves megszakításokkal történő erdélyi beszélgetés-sorozata hatodik alkalmához érkezett.

 

A rendezvény támogatói a Szépírók Társasága, a Magvető Kiadó, a G. Kulturális Egyesület, a Gondűző Étterem és Szálloda, a Kájoni János Megyei Könyvtár, valamint Hargita Megye Tanácsa.

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter