Hírek >

Hír |

II. Erdélyi Slam Poetry Bajnokság by Nest
A Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont 2018 január 27-én este 8 órától a kolozsvári Tranzit házban második alkalommal rendezi meg az erdélyi Slam Poetry Bajnokság döntőjét. A Nest csapata 2017 őszén végigjárta Erdély és Székelyföld néhány nagyobb városát és előválogatókat tartott, amelyeknek dobogós helyezettjei január 27-én megmérkőzhetnek egymással a Slam Poetry döntőben. Az eseményen magyarországi és felvidéki slammerek is fellépnek: Mészáros Péter a 2017-es magyarországi Slam Poetry Bajnokság első helyezettje és a 2017-es európai Slam Poetry bajnokság közönségdíjasa. Fellép Laboda Róbert felvidéki költő, slammer és szintén a felvidékről érkező György Ádám, aki 2017-ben a magyarországi Slam Poetry Bajnokság közönségdíját nyerte el.

 
A rendezvény moderátora: André Ferenc költő, slammer

 
Az idei bajnokságon a marosvásárhelyi, székelyudvarhelyi, csíkszeredai, valamint a kolozsvári előválogatók dobogós helyezettjei mérkőznek majd meg egymással.

 
A döntő szabályainak értelmében a versenyzőknek két szöveggel kell készülniük.  Az első körben egy új, még be nem mutatott szöveget kell előadni (a második körre ez már nem érvényes). Téma nincs megadva, zene sincs, kelléket használni tilos és kizárólag saját szerzeményt lehet bemutatni, maximum 3 perc 15 másodpercben.  Az időtúllépés pontlevonással jár (minden megkezdett fél perc mínusz 1 pont).
Versenyzők: Airfield Gabriel,  Bara Tamás, Burján Kinga, Farczádi Róbert, Fazakas Zsolt, György Evelin, Járai Richárd, Kali Ágnes, Kis-Német Noémi, Kristály Orsolya,  Vass Márton,Osváth Barbara, Pál Emil, Péter Blanka, Szász Z. Zsolt, Tófalvi Előd, Vass Csaba, valamint az első Nest által szervezett Slam Poetry Bajnokság győztese Balogh Tamás.

 

 
 
Belépő: 10 ron