Hírek >

Hír |

Irodalmi szalon Kollár Árpáddal
A Balassi Intézet, az Erdélyi Magyar Írók Ligája és a Fiatal Írók Szövetsége közös rendezvénysorozatot indított Bukarestben, melynek során fiatal irodalmárokat mutatnak be a közönségnek. A következő meghívott Kollár Árpád, beszélgetőtársa Karácsonyi Zsolt.

 
Helyszín: Balassi Intézet (Str. Gina Patrichi nr. 8.)
Időpont: december 14., csütörtök, 19 óra.

 

Kollár Árpád költő és fordító. 1980-ban született Zentában, Szerbiában. Tanulmányait a Szegedi Egyetemen végezte. 2010. és 2016. között A Fiatal Írók Szövetségének elnöke volt, 2014. óta a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület igazgatója. A Nemzeti Kulturális Alap Könyvkiadás Kollégiumának tagja. Verseket, irodalomkritikát, esszéket ír, és műfordítással is foglalkozik.

 

Költeményeit francia-, német-, spanyol-, angol-, orosz-, szerb-, bolgár-, horvát-, szlovén-, román-, török-, lengyel- és litván nyelvre fordították. Szerb- és horvát nyelvről fordít, két kötetét kiadták. A Milyen madár c. kötete (2014.) 2015.-ben a Legjobb gyerekkönyv díjat nyerte, és 2016.-ban felkerült az IBBY Honour List-re, a világ legjobb gyerekkövei között. Kollár Árpád József Attila, Sziveri és Faludy díjas. Móricz Zsigmond Irodalmi ösztöndíjas is volt.