Hírek >

Hír |

Balassi Intézet – Irodalomcsütörtök: Berg Judit
A Balassi Intézet Irodalomcsütörtök című rendezvénysorozatának soron következő meghívottja Berg Judit.

 

A gyermekirodalom legalább ugyanolyan gazdag és szerteágazó, mint egy nemzet irodalma vagy maga a világirodalom, fontosságáról nap mint nap meggyőződhet a szülő, a pedagógus és maga az alkotó is. 2019-ben Intézetünk kiemelt figyelmet fordított a magyar gyermekirodalmi szerzők romániai bemutatására. E projektünk keretében Berg Judit József Attila-díjas író, a Rumini-sorozat, a Lengemesék és sok más gyermekkönyv szerzője októberben ellátogatott a Bukaresti Ady Endre Líceumba, majd két nagy eseményen mutatkozott be a romániai szakmának és olvasóközönségnek. A LittleLit mesetalálkozókon előadást tartott arról, hogy hogyan működik a magyarországi gyermekirodalmi könyvpiac, mi áll egy IBBY-díjas könyv mögött, hogyan lesz egy gyermekkönyvből animációs film forgatókönyve.

 

Ugyanakkor részt vett a BOOKerini Nemzetközi Gyermekkönyvvásáron, ahol bemutatták A holló gyűrűje című könyvének az Aramis Kiadónál megjelent román nyelvű fordítását.

 

Az Aramis Kiadó munkatársa, Călin Georgescu videóra rögzítette a könyvbemutatót, melyen Berg Judit mellett részt vett Cristina Poterăşoiu a kiadó részéről, és Bara Hajnal, a fordító.

 

2020. június 4., csütörtök, 18:00 óra