Hírek >

Hír |

IV. Kóspallagi Írótanya
Idén újra megrendezik a Kóspallagi Írótanya Tábort, augusztus 26–29. között a Kóspallagi Rablótanyán!

 

A táborba olyanok jelentkezését várják, akik betöltötték a 15. életévüket, de még nem múltak el 20, illetve akik nem csak az asztalfióknak szeretnének írni, és nyitottak a szakmai fejlődésre, szívesen dolgoznának a szövegeikkel közösségben. A jelentkezéshez szükséges egy rövid motivációs levél vagy bemutatkozás csatolása. Vers, próza és kritika kategóriában lehet pályázni, maximum 5 oldalas pályamunkával.

 

Fontos, hogy a pályázati anyagban legyen legalább egy még nem publikált szöveg! A jelentkezéseket a kospallagi.irotanya@gmail.com címen fogadják.

 

Határidő: július 15.

 

A tábor limitált férőhellyel rendelkezik, 20 fiatalt fogadnak, így a beküldött szövegek alapján augusztus 1-ig minden jelentkezőt értesíteni fognak a pályázatok eredményéről.

 

A tábor ideje alatt amellett, hogy szöveggondozó műhelyekre is sor kerül, kortárs szerzők, szerkesztők és kritikusok bevonásával előadásokon, beszélgetéseken is részt vehetnek a jelentkezők.

 

A tábor maximális díja 10.000 forint fejenként (szállással, étkezéssel, programokkal, mindennel együtt), ez csökkenhet, amennyiben érkeznek még támogatói felajánlások a táborra.

18 év felettiek védettségi igazolvánnyal vehetnek részt.

 

 

Program

 

Augusztus 26.

 

14.00 Megérkezés és tábornyitás

 

16.00

Beszélgetés a fiatal erdélyi metamodern líráról, André Ferenc költő, slammer, szerkesztővel, és Selyem Zsuzsával, író, irodalomtörténésszel.

 

20.00

Vetítés és beszélgetés a Hülye fiatalság – Az egyetemfoglalás egy története című filmről, filmkészítésről, filmírásról Hatala Noémivel, a film rendezőjével, Kemény Lilivel, költő, író, filmrendezővel és Biró Zsombor Auréllal prózaíróval, filmíróval

 

Augusztus 27.

 

10.00

Líra-, próza-, és kritikaműhelyek

 

14.00

Líra-, próza-, és kritikaműhelyek

 

20.00

Fiatal szerzők és folyóiratok – Beszélgetés Csuhai Istvánnal (Élet és Irodalom), Ágoston Zoltánnal (Jelenkor), Szűcs Anna Emíliával (Nincs online) és Vincze Bencével (f21.hu)

 

Augusztus 28.

 

14.00

Művészi beszéd gyakorlatok Dávid Áronnal (rendezőasszisztens, ügyelő, Örkény Színház)

 

18.00

Kiss Tibor Noé és Terék Anna estje

 

20.00

Táborzárás

 

Augusztus 29.

 

11.00-ig a táborhely elhagyása

 

 

Szervezők:

 

Borda Réka, Csete Soma, Vida Kamilla

 

Műhelyvezetők:

 

Vers: Csete Soma (költő, kritikus), Vida Kamilla (költő)

Próza: Borda Réka (költő, prózaíró)

Kritika: Melhardt Gergő (kritikus)

 

Támogatók:


Gesellschaft Helvetia Hungaria, Kazsimér Soma, Bakos Gyöngyi, Szépírók Társasága, Tóth Kinga, Élő Csenge, Halász Rita, Fehér Renátó, Mucha Dorka, Poket Zsebkönyvek