Hírek >

Hír |

Kárpát Körút 1.0. A Fiatal Írók Szövetsége székelyföldi felolvasó körútja
Kárpát Körút néven indít felolvasósorozatot 2020 tavaszán a Fiatal Írók Szövetsége székelyföldi és felvidéki célállomásokra. A Körút első etapjában Kovászna, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy oktatási intézményeibe, könyvtáraiba és kulturális tereibe látogat el André Ferenc, Borcsa Imola, Mărcuțiu-Rácz Dóra, Seres Lili Hanna és Vajna Ádám. A Körutak célja: a székelyföldi és felvidéki műhelyek, irodalmárok, olvasók és a fiatal kortárs irodalom közötti kapcsolat megerősítése; továbbá, hogy segítséget nyújtson az irodalomolvasás és -művelés iránt érdeklődők számára a publikációs felületeken való tájékozódásban, a pályakezdésben, illetve népszerűsítsen fiatal szerzőket.

 

A Fiatal Írók Szövetsége hosszú idő óta jelen van a határon túli magyarság kulturális központjaiban, művelődési és oktatási intézményeiben. Az elmúlt évekből elég csak kiemelnünk a Csehy Zoltán-szimpóziumot Pozsonyból, Hosszúnap/Kilátás-szimpóziumot Beregszászról és Ungvárról, a Zudor János-szimpóziumot Nagyváradról, a Kolozsvár-dialógusok című konferenciákat a Kincses Városból, vagy az Olvass be! kritikai beszélgető-sorozatot Újvidékről.

 

A Kárpát Körút április folyamán Csíkszeredába, Gyergyószentmiklósra és Székelyudvarhelyre; májusban pedig Pozsonyba, Nyitrára és Révkomáromba látogat.

 

 

 

A Kárpát Körút 1.0 helyszínei és időpontjai:

 

 

Március 11., szerda

13:00 Kőrösi Csoma Sándor Líceum, Kovászna

17:00 Városi Művelődési Ház, Kovászna

 

Március 12., csütörtök

10:00 Bod Péter Tanítóképző, Kézdivásárhely

12:00 Nagy Mózes Elméleti Líceum, Kézdivásárhely

18:00 Tein kávéház, Sepsiszentgyörgy

 

Március 13., péntek

12:40 Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy

18:00 Jazz Bistro-Pajta, Kézdivásárhely

 

 

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2317490285218044/

 

 

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.