Hírek >

Hír |

Késelés Villával – Deres Kornélia és Szabó Marcell estje
A Késelés Villával új évada szeptember 17-én indul. A sok év szünet után tavaly megreformált estsorozat vendégei Deres Kornélia és Szabó Marcell lesznek. Továbbra is a Nyitott Műhely ad otthont a rendezvénynek, és ahogy az előző évadban, így most sem fognak elmaradni a meglepetések. A felolvasás és beszélgetés után a meghívott szerzők által összeállított playlist adja a hangot az estéhez. Az est házigazdái Csete Soma és Vida Kamilla.

 

Deres Kornélia (1987, Miskolc), költő, színház- és irodalomtörténész, az ELTE oktatója. 2015-2018 között a KRE adjunktusa. 2003 óta publikál, 2006-2009 között tagja a Telep Csoportnak, jelenleg a JAK színházi könyvsorozatának szerkesztője és a Líraműhely vezetője. Legutóbbi kötetei: Képkalapács: színház, technológia, intermedialitás (monográfia, Prae-JAK, 2016), Bábhasadás (versek, Jelenkor, 2017), Emma és Elefánt (mese, Tessloff-Babilon, 2018).

 

Szabó Marcell (1987, Szeged), költő, műfordító, a versumonline.hu szerkesztője. Doktorjelölt az ELTE-BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolában, és az Université Paris-Sorbonne-on. A József Attila Kör és az Általános Irodalomtudományi Kutatócsoport (ÁItK) tagja. Fordításai francia nyelvből jelentek meg (Francis Ponge, Antonin Artaud, Roland Barthes). Legutóbbi kötete: A közeli Limbus (Jelenkor, 2016).