Hírek >

Hír |

Kóspallagi Írótanya
Idén rendezik meg második alkalommal a börzsönyi irodalmi tehetséggondozó tábort középiskolás szerzők számára, a Kóspallagi Írótanyát.

 

A táborba olyanok jelentkezését várják, akik betöltötték a 15. életévüket, de még nem múltak el 20, illetve akik nem csak az asztalfióknak szeretnének írni, és nyitottak a szakmai fejlődésre, szívesen dolgoznának a szövegeikkel közösségben. A jelentkezéshez szükséges egy rövid bemutatkozás csatolása. Próza- és verskategóriában lehetséges a pályázat beadása, maximum 5 oldalnyi pályamunkákat várnak a szervezők. Fontos, hogy a pályázati anyagban legyen legalább egy még nem publikált szöveg.

A jelentkezéseket a kospallagi.irotanya@gmail.com címen fogadják.
Határidő: július 31.

 

A tábor limitált férőhellyel rendelkezik, körülbelül 20 fiatal tud majd részt venni, így a beküldött szövegek alapján augusztus 8-ig minden jelentkezőt értesítenek a pályázatok eredményéről.

 

A tábor ideje alatt amellett, hogy szöveggondozó műhelyekre is sor kerül, szakmai előadásokon, workshopokon, beszélgetéseken is részt vehetnek a jelentkezők.

 

A tábori díj (étkezéssel és szállással együtt) 10.000 forint fejenként a teljes programra, azonban aki számára ennek megtérítése gondot jelentene, mindenképpen jelezze és az erőforrásokhoz mérten igyekeznek mérsékelni esetében az összeget.

 

 

Program:
 
 

Augusztus 22. csütörtök
 

14.00 Megérkezés, tábornyitás

16.00 Beszélgetés Nemes-Jeles László filmjei kapcsán Dobány Péter filmdramaturg hallgatóval és Konkol Mátéval, pályakezdő rendezővel, a Napszállta egyik munkatársával

17.30 Párbeszédíró workshop Dézsi Fruzsina színikritikussal, dramaturggal

20.00 Hungarofuturista kerekasztal: Nemes Z. Márió, Holt Lenszkij, Imre Ábris

22.00 Hungarofuturista diszkó

 
 
Augusztus 23. péntek

 
11.00 Próza- és líraszemináriumok

15.00 Beszélgetés Bartók Imrével

18.00 Rendszerváltás 30 — Értelmiségi szerepmodellek akkor és ma — Fehér Renátó, Garaczi László és Németh Gábor beszélgetése

 
 
Augusztus 24. szombat

 
11.00 A formában írás aktuális lehetőségeiről és jelentőségéről — Beszélgetés Szálinger Balázzsal

15.00 Tendenciák, együttállások, jelenségek a világlírában — Beszélgetés a Versum fordítóival és szerkesztőivel: Kállay Eszter, Vajna Ádám,Vonnák Diána, Zilahi Anna

19.00 Próza- és líraszemináriumok

 
 
Augusztus 25. vasárnap

 
9.00 Táborzárás

 

Szervezők: Borda Réka, Csete Soma, Vida Kamilla
Támogatók: Bakos Gyöngyi, Beckné Kresz Ágnes, Élő Csenge, Mátay Kata, Szabó-Beck Angéla, Vásári Melinda
Jelenkor folyóirat, Jelenkor Kiadó, Fiatal Írók Szövetsége, Hévíz folyóirat, Magvető Kiadó, Szépírók Társasága