Hírek >

Hír |

Molnár Vilmos sepsiszentgyörgyi könyvbemutatója
A csíkszeredai Bookart Kiadó és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár szervezésében kerül sor 2018. január 31-én, szerdán, 18 órai kezdettel, a társszervező könyvtár olvasótermében Molnár Vilmos csíkszeredai író legutóbbi, A legfelső stáció. Szertelen történetek, rendhagyó mesék című novelláskötetének bemutatójára (Bookart, Csíkszereda, 2017).

 
A rendezvényen a szerző beszélgetőtársa: Domokos Zsófia, a kötet szerkesztője. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

 

Humor, filozófiai hajlam, nyelvi furfang, súlyos, balladai hangvétel egyaránt jellemzi a novelláskötetet, amelyen folyamatos „az Isten ujjának” érintése, a nevének, akaratának, nyomainak keresése: Csicsó után a vonaton, gimnazista iskolai fogalmazásban, üres négyzetekben és félve feltett kérdésekben. A legfelső stáció jófajta elbeszélői hangon, egyetlen esőcseppnyi csíki ízzel szól arról, hogy mi minden olyan a mi életünkben is, mint a mesében. „Rendhagyó” és „minimál” meséi térben-évszázadokban messze röptetnek, saját testünk közeli mélyeiben búvárlanak, a férfi és nő huncutságai fölött kacsintanak össze az olvasóval, hajtűkanyarral visszatérve szövegükhöz pedig arról is mesélnek, hogyan íródnak és mit nem kell beléjük olvasni. Jó ötletek felszabadult nyelven megírt felső stációjára érünk a könyv olvasása közben.