Hírek >

Hír |

Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíj
Az ösztöndíj célja

 
Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltétételeket teremtsen a magas színvonalú alkotó tevékenységhez.

 
Pályázhatnak

 

Azok az 1984. január 1. után született írók, irodalmárok, akik eddig színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken megjelentek. Már publikált kötet megléte előnyt jelent. Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben az előző ösztöndíjuk lejárta óta eltelt öt év, és a korhatárnak még megfelelnek. (Utolsó sikeres pályázati év: 2014.) Egy évnél hosszabb időszakra vonatkozó terveket a kuratórium nem támogat.

 
Nem nyújthat be pályázatot, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban (például az NKA alkotói támogatása) vagy egyéb támogatásban, illetve aki MASZRE alkotói támogatásban részesül. PhD-témával nem lehet pályázni.

 

 

Az ösztöndíj időtartama

 
12 hónap, a 2019. január – december 31. közötti időszakra

 
Az ösztöndíj összege

 
Bruttó 200.000 Ft havonta

 
A pályázat beadási határideje 2019. február 11. (hétfő).

 
A pályázat elbírálása

 
A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett, a PIM által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről a kuratórium dönt.

 
A részletes pályázati felhívás itt olvasható.

 

 

 
Forrás: litera.hu