Hírek >

Hír |

Németh László műfordító tábor
A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre. A pályázati felhívásra azoknak a 35 év alatti fiataloknak a jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek magukban mai (horvát, román, szerb, szlovák, szlovén, ukrán) és történelmi (csehek, lengyelek) szomszédaink nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

 

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, művelődési kapcsolataink hagyományáról, valamint szemináriumi foglalkozások keretében (egyes nyelvek szerinti kiscsoportokban) megismerkedhetnek az adott nyelvű szövegek fordításának elméletével és gyakorlatával.

 

A fordítótábor helyszíne: Lakiteleki Népfőiskola

 
A fordítótábor ideje: 2019. augusztus 18-25.

 

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít a nyertes pályázók számára.

 

A fordítótáborba egy legalább 4-5 ezer karakternyi, nyomtatásban meg nem jelent magyarra fordított XX-XXI. századi szöveggel, mint pályamunkával lehet jelentkezni. A pályamunka mellé kérjük csatolni a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról (http://nepfolakitelek.hu/), letölthető kitöltött és aláírással ellátott jelentkezési lapot.

 
A pályamunkákat, valamint a jelentkezési lapot pdf formátumban az alábbi e-mail címre várjuk: lakitelekitaborok@gmail.com (Esetleges kérdését, észrevételét szintén erre a címre küldheti.) A pályamunkához kérik csatolni  – forrásmegjelöléssel együtt – az eredeti szöveget is!

 

A pályamunkák és a jelentkezési lapok beküldési határideje: 2019. május 31.

 
A beérkező munkákat szakmai zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat 2019. június 9-ig értesíti a részvételi lehetőségekről.