Hírek >

Hír |

Serdült Benke Éva könyvbemutatója Sepsiszentgyörgyön
Serdült Benke Éva magyarországi író Gerinceltörésben című interjúkötetének bemutatójára kerül sor 2018. szeptember 18-án, kedden 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A szerzővel dr. Nagy Lajos orvos, helytörténész beszélget.

 

 

Serdült Benke Éva (1944) magyartanár és író, Sepsiszentgyörgyön született, 1979-től Pakson él. Nyugdíjazása óta ír, eddig négy könyve jelent meg, történelmi, művelődéstörténeti tárgyú és Erdéllyel kapcsolatos munkák. A legutóbbi, a marosvásárhelyi Mentor Könyvek Kiadó gondozásában megjelent Gerinceltörésben, az interjúalanyok visszaemlékezései alapján háromszéki történeteket dolgoz fel a kollektivizálás idejéből.

 

Kötetei: Elindultam szép hazámból (Paks, a Pákolitz István Városi Könyvtár gondozásában, 2012), Erdélyi bárka (Szekszárd, Babits Kiadó, 2013), Életem, Erdély (Marosvásárhely, Mentor Kiadó, 2014), Gerinceltörésben (Marosvásárhely, Mentor Kiadó, 2018).

 

 

A szerzőnek volt már korábban is könyvbemutatója Sepsiszentgyörgyön és gyermekkorának színhelyén, Szentivánlaborfalván. Ezúttal, a megyeszékhelyi estje mellett, szeptember 20-án az Uzoni Községi Könyvtárban is találkozik olvasóival. Az ottani könyvtárépület hajdan nagyapja orvosi rendelője volt.