Hírek >

Hír |

Szabó R. Ádám csíkszeredai könyvbemutatója
A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban szerdán, 2018. szeptember 12-én, délután 18 órakor Szabó R. Ádám mutatkozik be a csíkszeredai olvasóközönségnek első novelláskötetével, melynek címe: Rozsé kalandjai (Fiatal Írók Szövetsége, Budapest, 2018.). A szerzővel Cseke Gábor író, közíró, szerkesztő beszélget Rozsé kalandjai című novelláskötetéről. A köny a Fiatal Írók Szövetségének gondozásában, a FISZ Könyvek sorozatban jelent meg 2018 nyarán.

 
„Főhősünk, mielőtt eldöntötte volna, hogy detektív szeretne lenni vagy inkább író, meg szeretett volna inni egy vagy két pohár bort, csak nem tudta, hogy vörös vagy fehér legyen, ezért egy kis tépelődés után átnyújtotta névjegyét a pincérnek, aki rögtön kitalálta, mit óhajt a vendég: Rozsé, természetesen. Kalandnak ez talán kevés, életnek olykor éppen elég. Viszont amikor benyúlt a zsebébe és észrevette, hogy sem a kézpénzt tartalmazó, sem a bankkártyáit rejtő tárca nincs a zsebében, mélyen elgondolkozott. Aztán az is eszébe jutott, hogy egyáltalán nincs pénze. Kaland lesz ez a javából, gondolta. Végül is mindegy, hogy az ember író vagy detektív, csak jól kell csinálni. A hely és az idő erre fölöttébb alkalmas. A többi úgyis csak irodalom.” (Vida Gábor)
 

Szabó Ádám Gyergyószentmiklóson született 1989-ben, a középiskolát Csíkszerdában végezte, majd a Sapientia Egyetem Film-fotó-média szakán tanult Kolozsváron, ebben az időben kezdett el érdeklődni a kritika műfaja iránt. Az egyetem elvégzése után, 2011-től kulturális, filmkritikai témájú cikkei a Filmtett mellett a vásárhely.ro portálon jelentek meg. Szépirodalmat 2013- óta publikál, rövidprózái megjelentek a Látó szépirodalmi folyóiratban, kulturális tematikájú cikkei a Helikon hasábjain olvashatók.