Hírek >

Hír |

Szeptember 11-én kezdődik az Európai Irodalom Éjszakája
Az európai kulturális intézetek (EUNIC) bukaresti klasztere öt év kihagyás után, idén újra megszervezi az Európai Irodalom Éjszakáját a Román Nemzeti Irodalmi Múzeumban (Nicolae Crețulescu 8). Az esemény az európai műfordítást és irodalomolvasást népszerűsíti nyilvános felolvasások formájában.

 

Az Európa szerte megrendezésre kerülő projekt bukaresti megvalósításában a Liszt Intézet – Bukaresti Magyar Kulturális Központ mellett részt vesz a Görög Kulturális Alapítvány, a Francia Intézet, a Román Kulturális Intézet, a Cseh Centrum, a Lengyel Intézet és a Wallonie-Bruxelles Delegáció. A felolvasásokra a Román Nemzeti Irodalmi Múzeum udvarán, az Odeon színház előtti téren, a Humanitas Kretzulescu könyvesbolt előtti teraszon, illetve a Román Történelmi Múzeum bejárati lépcsőin kerül sor.

 

A magyar irodalom a göröggel összefogva a Román Irodalmi Múzeum udvarára költözik erre az estére, ahol Peter Sragher fog felolvasni Karácsonyi Zsolt Ússz, Fauszt, ússz! (Faust pe mări) című könyvéből. A könyv a Tracus Arte Kiadó gondozásában jelent meg románul George Volceanov fordításában.

 

 

Az est programja a következő (20 perc felolvasás, melyet 10 perc szünet követ):

 

18:30 magyar irodalom
19:00 görög irodalom
19:30 magyar irodalom
20:00 mini-koncert
20:30 görög irodalom
21:00 magyar irodalom
21:30 görög irodalom

 

További részletek a Bukaresti Magyar Intézet honlapján.