Hírek >

Hír |

Szűcsinger Kolozsváron
Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián formációja koncertezik Kolozsváron a Planetariumban (Bolyai u. 4.) június 13-án 20:00 órától.

 

A Szűcsinger című formáció öt éve jött létre, és tavaly ősszel jelent meg első lemeze Ennyit tudtunk segíteni címmel.

 
A zenész Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár, NAZA) és a költő Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú, másfél órás előadásának magva a Rájátszás nevű produkció, amelynek keretében kortárs költők és popzenészek dolgoztak együtt közös dalokon.
 

A Szűcsinger több oldalról közelíti meg az énekelt versek világát: koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene.
 

Az est szervező ereje a közös mániák felmutatása, a humor és a játékosság. Közös dalok, tinédzserkori versek, megjelenés előtt tesztelendő slágerek, háború és béke, új szövegű Beatles, pszichedelikus Petőfi – és az est végén a Világslágerek Magyarul című blokk, ami után szem nem marad szárazon.
 

A Szűcsinger pár hete a budapesti Műpában lépett fel 500 ember előtt, a szokványos kétfős felállástól eltérően ezúttal igazi zenekarral.
 

Jegyeket elővételben a Planetariumban lehet vásárolni 25 lejért, míg az esemény napján 30 lejért. A helyek száma korlátozott, ezért csak 100 jegyet áll módunkban értékesíteni.