Hírek >

Hír |

Tompa Andrea kötetbemutatója
A Budapesti Ünnepi Könyvhétre jelent meg Tompa Andrea új kötete a Jelenkor Kiadónál, a fővárosi könyvbemutató után most Kolozsváron is megismerhetik az Omerta – Hallgatások könyve című nagyregényt, a Minerva Művelődési Egyesület szervezésében.

 

A könyvbemutatóra június 14-én, szerdán 18.30-kor kerül sor a Minerva-ház Cs. Gyimesi Éva termében (Napoca/Jókai utca 16 szám).
A szerzővel Köllő Kata és Nagy Boglárka, a Jelenkor Kiadó főszerkesztője beszélget.

 

Közreműködik: Albert Csilla.

 

***
Tompa Andrea új regénye négy ember összefonódó és szétváló sorsát követi végig. Egy széki asszony, egy kolozsvári leány, valamint egy szerzetesnő és egy rózsanemesítő férfi szólal meg a könyvben. Miközben kénytelenek szembesülni az életüket közvetlenül befolyásoló történelmi korszakkal, egy szerelmi háromszögbe is belebonyolódnak.

 

Az ötvenes évek Kolozsvárján a város lakói a mind fojtogatóbb diktatúra kiszámíthatatlan fordulatainak kiszolgáltatva élik hétköznapjaikat. Van, akit magas pozícióba juttat a párt, van, akit börtönbe, az átmeneti enyhülés hónapjainak pedig egy csapásra véget vet az 56-os magyar forradalom.
Milyen életút választható ebben a félelemtől terhes történelmi korszakban? S mi történik a belső értékekkel, a vágyakkal? – Tompa Andrea monumentális regényének talált hősei akarva-akaratlanul megütköznek ezekkel a szorongató kérdésekkel.