Törzsasztal Bartis Attilával
Február 23-án, pénteken este 6 órától az Illyés Gyula könyvesboltban (Teleki utca) a Várad folyóirat Törzsasztal sorozatának vendége Bartis Attila író, fotográfus, drámaíró, A SétaA Nyugalom, A Vége című regények szerzője.

 

Bartis Attila 1968-ban Marosvásárhelyen született, 1984 óta él Budapesten. Az utóbbi időben félévente ezt az életformát az indonéziai Jáwa szigetire cseréli. Regényeit számos nyelvre lefordították. Magyar író műve még soha nem került németországi sikerlista élére, Bartis Attila A vége c. regénye, amely egy fotográfus életének története, hónapokon át vezette az egyik legjelentősebb német sikerlistát.

 

„Ebben az ügyben a fotográfia mint eszköz, másodlagos. Maga az emberábrázolás az, ami problematikus. Mindig is az volt, és annak ellenére, hogy ma már valószínűleg sokan több képet készítenek egy nap, mint ahány szót leírnak, ma is problematikus. Teljesen mindegy, hogy teológiai vagy emberi jogi aggályaink vannak, az, hogy egy ember ábrázolható, soha nem volt evidens, és valószínűleg nem is lesz az.” (Egy interjúból)

 

Bartis Attila kötetei közül A nyugalomA vége, és a Kemény Istvánnal közösen írt beszélgető könyv, az Amiről lehet, az est folyamán kedvezményesen megvásárolható.