Hírek >

Hír |

Tóth Klára könyvbemutatója Sepsiszentgyörgyön
Tóth Klára budapesti képzőművész, költő és író Pecséthordozók című esszékötetének bemutatójára kerül sor, a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület szervezésében, szombaton, 2018. február 24-én, 11 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. Közreműködik Gyenge Tímea, a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos végzős diákja.

 

A szerző így vall könyvéről:

 

„Festő-restaurátorként, pedagógusként, képzőművészként és költőként több nézőpontból kiindulva dolgoztam fel tapasztalataimat, de a legfontosabb indíték a könyv megírásánál az volt, hogy olyan emberi és művészi példákat állítsak az olvasók elé, akik őszintén keresték a kapcsolatot Istennel, akiknek az életében Jézus Krisztus keresztáldozatával megnyitotta a földi életen túlmutató távlatot.”

 
Tóth Klára 1955-ben született Budapesten. 1982-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemfestő–restaurátor szakán. Restaurátor, képzőművész, pedagógus és költő, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Írószövetség tagja. Bibliai kiadványok, bibliai társasjátékok és gyerekfoglalkoztató könyvek szerzője. Legutóbbi kötetei: Föld rácsain (versek,2014), Pecséthordozók (esszék,2016).