Hírek >

Hír |

Vásárhelyre látogat a Hervay Klub: Ádám Szilamér és Imre Eszter estje
A hatodik alkalommal megszervezett Hervay Klub irodalmi körre Marosvásárhelyen a GCafé-ban kerül sor. A meghívottak Ádám Szilamér és Imre Eszter, akikkel Codău Annamária és Szabó Ivett beszélget.

 

Ádám Szilamér: 1997-ben született Székelyudvarhelyen. Jelenleg első kötetének kéziratán dolgozik, tanul, olvas, kritikát és prózát ír. Folyton próbálkozik műfordítani is.

 

Imre Eszter: Marosvásárhelyen született 1990-ben. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanult irodalmat, filozófiát és kultúratudományt. 2018 tavaszától újra Marosvásárhelyen él. 2019-ben jelent meg első kötete, a Luca-napi mesék, és nemrég készült el első regénye, A csillagvölgyi patikus felesége, valamint egy angol nyelvű esszékötete, Nine Essays on the Transcendent címmel. 2016-ban elnyerte a Litera Szabadnapló-díját, idén pedig a Communitas Alkotói Ösztöndíjat. Jelenleg Napsugár kisasszony tizenkét madara című meséskönyvét írja. Szabadúszó fordítóként dolgozik.

 

A Hervay Klub egy független irodalmi közösség, amely fiatal alkotóknak ad teret. Az egyes esteken két szerző olvas fel, majd ezt követően a szövegekről két moderátor bekapcsolódásával nyílik ki a beszélgetés.

 

Figyelem! Ez egy beltéri esemény, így a járványhelyzetre és a biztonsági előírásokra való tekintettel kérjük, viseljenek maszkot, továbbá a résztvevők száma limitált (50 fő). A részvételi szándékot előre kell jelezni egy (a GCafé facebook oldalának írt) üzenetben. A belépés ingyenes.

 

További részletek a Facebook-esemény oldalán.