Hírek >

Hír |

Versmondóverseny indul óvodásoknak és diákoknak Aradon
Az RMDSZ Arad megyei szervezete és a Pro Identitas Egyesület az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulója tiszteletére versmondó versenyt hirdet óvodásoknak és kisiskolásoknak A forradalom tavasza címmel. A szavalóverseny célja közelebb hozni az ünnepet a versmondó gyermekekben, valamint a forradalom hőseiről való megemlékezés. A megmérettetésre legfőképpen a nemzeti ünnephez és tavaszhoz köthető verseket, énekeket, népdalokat várnak. A versenyt az alábbi kategóriákban hirdetik meg:

 

korosztály: óvodások és előkészítő osztályosok

korosztály: I–II. osztály

korosztály: III–IV. osztály

korosztály: V–VI. osztály

korosztály: VII–VIII. osztály

korosztály: IX–XII. osztály

 

Minden vers- és énekkedvelő Arad megyei szülőt és pedagógust biztatnak, hogy gyereke és kisdiákja korához illő vers vagy ének megtanulásával nevezzen be a versenyre. Készítsen jó minőségű telefonos felvételt, amelyet küldjön el az RMDSZ Facebook-oldalára Messenger-üzenetben, vagy WhatsApp alkalmazáson a 0723/691–237-es telefonszámra. Beküldéskor írják meg a versenyző gyerek nevét, életkorát és a korosztályt.

 

A beküldési határidő március 10. éjfél.

 

Március 11–14. között közönségszavazásra is sor kerül, amikor a videókat megtekinthetik majd az RMDSZ Facebook-oldalán. Ennek érdekében kérik, hogy töltsék ki az adatvédelmi nyilatkozatot, vagy írják meg kézzel és fényképezzék le, majd küldjék el a felvétellel együtt.

 

Minden korosztály első három helyezettje, valamint a közönségdíjasok értékes nyereményben részesülnek, ugyanakkor minden versmondó részvételi emléklapot kap. Eredményhirdetés a nemzeti ünnepünk napján, március 15-én lesz.