Hírek >

Hír |

Vetró András egyéni tárlata a kolozsvári L’Autre Caféban
Vetró András 1948-ban született Temesváron. 1967–1973 között végezte főiskolai tanulmányait a kolozsvári képzőművészeti főiskola szobrászati szakán. Tanárai Löwith Egon, Bretter György, Földes László és édesapja Vetró Artúr szobrászművész, a főiskola egyik alapító tagja, voltak. 1973-ban Kézdivásárhelyre költözött, ahol a Nagy Mózes Líceum rajz tagozatán tanított. A céhes város tereit számos szobrászati alkotása díszíti, köztéri szobrai azonban Románia mellett Magyarországon, Ukrajnában, Szlovákiában és Szlovéniában is megtalálhatóak. Rendkívül gazdag munkásságából ezúttal azonban grafikáit emeltük ki.

 

A L’Autre Café válogatást mutat be a hetvenes években elkezdett, klasszikus mitológiai és irodalmi témákból inspirálódó sorozataiból, melyeket Vetró András az évtizedek során számtalan formában továbbgondolt és megrajzolt. A most látható grafikák nem a szobrokhoz készült vázlatok és előkészítő tanulmányok, hanem a kész munkákról készített rajzok.

 

Vetró András egyéni tárlatát Zakariás Ágota művészettörténész nyitja meg február 20-án délután hat órától a L’Autre Caféban.