No items found.

radiation

A macska elfekszik az udvaron, lohol a kánikulában, mint egy kutya. Tíz óra vonatút Pestről, légkondi nuku. Valamivel mindig számot kell vetni, különösen az ilyen sefüle-sefarka nyarakban, ahol eldönthetetlen, minek van vége, és mi kezdődik. Valami(nek) biztosan.

Sefüle-sefarka egzisztenciák itt is, ott is, vajon jövőre mi lesz a neved, szárnyadszegett, ólombüszke világ?

Kukoricatáblák, napraforgó-ország, szalmabálák, távoli bóják. Voltam én is vers, beleshettem egy-két sor mögé, nagy-nagy tüzek égnek ottan, bolygóméretű üstök, üstökösök hirtelen felindulásból. Előző életemben háború voltam, lépten-nyomon mindenhova befurakodtam.

Ülünk a napokban, várjuk az esőt. Szorongatjuk, csorogjon még valami, amíg lehet, mondja Petri, vagy valaki más. Régi szeretők, előző életemben nyál voltam és veríték, cseréltek a testek, aranylánc voltam, paloták és pajták. A macska elfekszik, közelít a napsütötte sáv. Valahol egy kivégzőosztag újratölt, nincsenek évek. Beborul az ég, kiborul a bili. Törik a csont. Love gonna get you killed, mondja Kendrick.

Being clear about the truth and being sane have never really been the same, mondja az RTJ. Magam is ettem az almákból, mondja JA, zár az égbolt, nyílik, itt a piros, hol a piros. Száraz nyár, mileszvelünk-nyár, mégnincsvége-nyár, passzív-agresszív nyár.

Népirtás a vérben, szelíd szavak, lélekszakajtó dallamok. Voltam én, uramissten, voltam én. És leszel te is, láttalak a ködben, amikor odaát bolyongtam. Mit is adhatnék neked még. Sajnálom a mulasztást, bizsereg az ország. Kiszállok, aztán vissza. Hidrogéntánc és héliumvirágzás.

Sugárzik a nyár, lohol a macska.

https://www.youtube.com/watch?v=5dgH1mlXDhA

Borítókép: https://en.wikipedia.org/wiki/Sun

Összes hónap szerzője
Legolvasottabb