Próza

próza
kizárólag online

Csender Levente

Szeretlek mint embert

Azért még mindig nehéz, amikor elmész.

próza
kizárólag online

Bánki Zsolt

Moziba járni jó

Mindenki tudja, hogy mozizni jó! Jó elnyúlni székben a nézőtér langy sötétjében kissé széttett térdekkel, rágózva elveszíteni magad a filmvásznon villódzó illúzióban.

pavilon 420
kizárólag online

Metz Edina

Barbi

Szeretem ezt a 102 lóerős gépet. Simán elsuhanok vele az autók között a dugóban. Ilyenkor érzem a hátamba fúródó irigy tekinteteket.

próza
kizárólag online

P. Buzogány Árpád

Amikor késik a vonat

Magas, nyurga férfi állt az ablakocska előtt, kissé meggörnyedve. Kigombolt kabátja alá szorult ingének egyik gallérja, a másik kitűrve.

próza
kizárólag online

Szöllősi Mátyás

Ápolási osztály (Részlet a Fóbia című regényből)

Talán az erős fény okozta, hogy az ajtóhoz léptem. Ha mozgok, gondoltam közben, biztos észrevesz valaki bentről, aki engedélyt adhat, hogy belépjek az osztályra.

próza
kizárólag online

Wirth Imre

A név kátyú, vaddisznó­dagonya, omladék, 
szerelem – 29.

Éjjel álmomban pecsétviaszt olvasztottak, és a lassan, sercegve lecsurranó vörös viaszba nyomtak egy bronz pecsétnyomót.

pavilon 420
kizárólag online

Hermán Dániel

A füttyverseny metafizikája

Mikor Rajit Varadkar, India egyetlen említésre méltó ánuszfüttyművésze értesült a versenyről, két cuppanóst adott édesanyjának.

próza
kizárólag online

Borcsa Imola

Felhőalap

Mindig úgy képzeltem, legalábbis mióta repülök, hogy a házasság olyan, mint a távrepülés, magasságnyerések és siklások sorozata, és az első emelésben kitekersz felhőalapig.

Összes hónap szerzője
Legolvasottabb