Kritika

Kritikai kitekintő frissen megjelent könyvekről: terítéken a kortárs irodalom.

kizárólag online

Szalló Tünde

Teremt – és kész (?)

Kigondolni. Létrehozni. Bevégezni. Lépésről lépésre haladni egy (néha) véget nem érő folyamatban úgy, hogy közben igyekszünk önazonosnak maradni, s nem megfeledkezni a célról, a hibákról...

kizárólag online

Tamás Dénes

Senkiföldjén

Már egy ideje azt érzem, hogy Fekete Vince költészete fennsíkra ért.

kizárólag online

Soós Amália

A többi csak találgatható…

Láng Orsolya Személyes okok című verseskötete az észlelésnek, tapasztalatnak és megértésnek olyan dimenzióit nyitja meg az olvasó előtt, amelyek egyfelől a nagyon személyes megélés...

kizárólag online

Borsodi L. László

Ez nem vers, avagy a versbeszéd provokációja

Első olvasatra úgy tűnik, Sántha Attila költői vállalkozása nem mindennapi: azt ígéri, „versben” mondja el családja történetén keresztül – tehát alulnézetből, a kisember történeteként.

kizárólag online

Pál-Lukács Zsófia

Van idő visszanézni

Ha Wirth Imre Lementem egy üveg borért Hajnóczynak című kötete Hajnóczy poétikájával áll párbeszédben, akkor az Úgy járkálsz, mintha lenne otthon című könyve Pauul Celan szellemiségét szólítja meg.

kizárólag online

Tankó Andrea

„Ami lent van, az van fent, ami fent van, az van lent”

Lélegezni, mintha normális volna. Sírás és ordítás, nevetés kettőssége. Önmagunk elvesztése és mederbe terelése. Közben pedig az ismételt atyai tanácsok: Szedd össze magad!

kizárólag online

Szalló Tünde

Üres sakktáblán bástyák szorongatják a királyt

Hogyan érdemes egyetemes gyermeki gondokról, gondolatokról, érzésekről beszélni, és miként lehetne empatikussá tenni ezekkel szemben a felnőtteket és gyermekeket?

kizárólag online

Antal Balázs

A mívesség dicsérete

Egyszerre jó hír és rossz hír a rövid(ebb) próza kedvelői számára az utóbbi években elkövetkezett „padlássöprés”, vagy talán inkább fiókkiborítás, ami Szilágyi István háza táján történik.

Összes hónap szerzője
Legolvasottabb