No items found.

Hervay Klub Fancsali Kingával és Sánta Miriámmal

A tizenkettedik alkalommal megrendezett Hervay Klub meghívottai ezúttal Fancsali Kinga és Sánta Miriám lesznek. Szövegeikről, alkotási folyamataikról Nagy Zalán és Péter Blanka kérdezi őket.

Fancsali Kinga (2000, Marosvásárhely) költő, pultos, szabadfoglalkozású értelmiségi. Jelenleg Budapesten él, az ELTE BTK esztétika szakán próbál lediplomázni (ezúttal reméljük, tényleg sikerül neki). Szakdolgozatán kívül verset és színkritikát ír. A Társadalomelméleti Szakkollégium és a Fiatal Írók Szövetségének tagja. Verseit számos folyóirat közölte, mint például a Hévíz folyóirat, Helikon, Látó, Prae folyóirat, Irodalmi Szemle és a Műút.

Sánta Miriám (1993, Kolozsvár) költő, újságíró. 2015 óta jelennek meg versei, esszéi és szemléi különböző magyar nyelvű irodalmi és kulturális folyóiratokban. Hétfőn meghalsz című debütkötete 2019-ben jelent meg az Erdélyi Híradó Kiadónál.

A Hervay Klub egy független irodalmi közösség, amely fiatal alkotóknak ad teret. Az egyes esteken általában két szerző olvas fel, majd ezt követően a szövegekről két moderátor bekapcsolódásával nyílik ki a beszélgetés. Más beszélgetéseken teret kapnak egyes antológiák, megjelent szépirodalmi kötetek, kritikák.

Összes hónap szerzője
Legolvasottabb