No items found.

Hidas Judit és Péntek Orsolya erdélyi könyvbemutatói

Három erdélyi könyvbemutatóra kerül sor Hidas Judit és Péntek Orsolya írókkal. Az első szeptember 21-én, csütörtökön 18 órától kerül megrendezésre a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban. A második szeptember 22-én, pénteken 17 órától a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban, a harmadik pedig szeptember 23-án, szombaton 19 órától lesz a székelyudvarhelyi Gondűző Étterem és Szállodában. A szerzők beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér író.

HIDAS JUDIT író, szerkesztő, újságíró 1995-ben végzett az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumában . Ezután az ELTE-n tanult Magyar Nyelv és Irodalom szakon, illetve Média-Kommunikáció szakon, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturg szakán. Ebben az időszakban jelentek meg az első novellái, amiket a Holmi és az Élet és Irodalom közölt. Első novelláskötete 2013-ban jelent meg Hotel Havanna címen, ekkor már publikált számos más folyóiratban is, többek között a Jelenkorban, Kalligramban, Mozgó Világban, Látóban, Műútban, Tiszatájban. Legutóbbi kötete Nem vagy többé az apám címmel jelent meg a Park Kiadónál 2022-ben.

PÉNTEK ORSOLYA képzőművész, Litera-díjas és Békés Pál-díjas író. Magyar–történelem szakon diplomázott az ELTE-n 1999-ben. Monarchiás családtörténeti trilógiájának három kötete a Kalligram kiadónál jelent meg 2014 és 2020 között. Megírta a magyar fotográfia történetét (Magyar fotó, Látóhatár kiadó, 2018). Képzőművészként a tradicionális szimbólumrendszerekkel és a városi terekkel foglalkozik, volt önálló kiállítása többek között Velence-képekből, a Tarot nagy arkánumának 22 lapjából készített absztrakt képekből, a hagyományos filozófiák elemtanjain alapuló „Elemek” sorozata pedig az idén volt látható Budapesten. Legutóbbi kötete, amelyet kétéves kutatómunka előzött meg, a 2022-es Vénusz jegyébenPécs regénye címmel jelent meg, és a város történetét dolgozza fel.

Összes hónap szerzője
Legolvasottabb