No items found.

Ismét Király lesz a réten, Királyréten: július 6. és 9. között zajlik a FISZ-TÁBOR

A Fiatal Írók Szövetsége tizedik alkalommal rendezi meg nyári táborát, most ismét a Szokolya melletti Királyréten 2022. július 6. és 9. között. A négynapos irodalmi rendezvény számos szakmai programot tartogat: az érdeklődők Mán-Várhegyi Rékával, Závada Pállal, Mezey Katalinnal és Nádasdy Ádámmal hallgathatnak beszélgetéseket délutánonként. Napközben líra-, próza-, kritika-, műfordítás- vagy nemzetközi műhelyekben dolgozhatnak a jelentkezők, este pedig felolvasásokon, szakmai beszélgetéseken, társtudományi, társművészeti programokon vehetnek részt. 


A FISZ-tábor célkitűzése, hogy évről évre tartsa karakterét és színvonalát, ugyanakkor meglepetéssel is várja az érdeklődőket, ezért a szervezők mindig újraalkotják a tábor programját. A reggeli Szerkesztői ismeretek proszeminárium és az esti buli között a leghatékonyabb írói-szerkesztői gyakorlat, azaz a kis csoportokban zajló műhelymunka az, amiben kiváló szakemberek segítenek. A kritikaműhely vezetője Lapis József, a prózáé Solymosi Bálint, Szvoren Edina és Zoltán Gábor. Terék Annával és Turi Tímeával dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői, míg a műfordító műhely vezetője Nádasdy Ádám lesz. A PesText fordítóworkshopot Vörös István vezeti majd. 


Szerda este Miből lesz a FISZ-könyv címmel kerül sor egy izgalmas beszélgetésre a sorozatszerkesztőkkel, Balogh Gergővel, Barlog Károllyal, Gondos Mária Magdolnával és Sirokai Mátyással, közreműködik az ÉN zenekar.


Csütörtökön OFF/ON címmel dupla kerekasztalt szervezünk print és online folyóiratokkal: Szirák Péter (Alföld), Mohácsi Balázs (Jelenkor), Kollár Árpád (Tiszatáj), Urbán Andrea (kulter.hu), Vincze Bence (f21.hu) és Valuska László (KönyvesMagazin) lesznek a vendégeink. Este Kalapos Éva Veronika, Élő Csenge Enikő és Molnár Boldizsár zenél. 


Pénteken közelebb kerülhetünk a FISZTORY-hoz: a késelés villával special edition keretében L. Simon László, Kollár Árpád és Antal Nikolett beszélgetnek Csete Soma és Vida Kamilla moderálásával. A tábor harmadik estéjén a Fortyogó fazék antológia szerkesztői, Cserna-Szabó András és Deczki Sarolta főznek. Szombaton a Szövegpokol program keretében felolvasnak a műhelyek tagjai.


A táborba való jelentkezés lezárult, több mint százharmincan leszünk együtt Királyrét lankáin.


Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/1064050054540476/

Összes hónap szerzője
Legolvasottabb