No items found.

Kinyilatkoztatás és irodalom. Szabados Ádám és Visky András beszélgetése

Szombaton, február 4-én Szabados Ádám beszélget Visky Andrással a Koffer Kávézóban délután öt órától.

További részletek az esemény Facebook-oldalán: Visky András Kitelepítés c. műve igaz történeteken alapuló doku-regény. Sokakat izgat, hogy mi hogyan történt a valóságban. Feltevődik a kérdés, hogy hogyan is lehet átadni a kinyilatkoztatás-történeteket? Mihelyst nyelvvé alakul a transzcendens tapasztalat, immár keretek közé szorul a kinyilatkoztatás. Nem választható le a személyről és a nyelvről. Mitől válik mégis egy kinyilatkoztatás-történet „igaz”-zá?

Szabados Ádám magyarországi esszéíró, teológus, a Divinity blog és több könyv szerzője. 2007 óta vezetője az Evangéliumi Fórum munkacsoportjának.

Visky András József Attila-díjas író, drámaíró, egyetemi tanár. A Kolozsvári Állami Magyar Színház dramaturgja, művészeti aligazgatója. Legutóbbi, Kitelepítés c. könyvében családjának és saját gyerekkorának egy időszakáról ír, amikor református lelkész édesapját teljes vagyonelkobzásra és huszonkét év börtönre ítélték, őt pedig hat testvérével és édesanyjával kitelepítették a Duna-deltával határos Bărăgan egyik lágerébe.

A beszélgetés házigazdája és moderátora Visky Anna, a Pulzus keresztény platform alapítója és igazgatója.

Összes hónap szerzője
Legolvasottabb