No items found.

Megerőszakolós vicc

XXVII. ÉVFOLYAM 2016. 08. (694.) SZÁM – ÁPRILIS 25.

(Rape joke)


Megerőszakolós vicc, hogy 19 éves voltál.

Megerőszakolós vicc, hogy együtt jártatok.

A megerőszakolós vicc kecskeszakállt viselt. Kecskeszakállt.

Képzeld el, amint a megerőszakolós vicc tükör előtt illegeti magát, teljes pompájában felvillan benne, de tovább csinosítgatja magát, hogy minél inkább hasonlítson a megerőszakolós viccre.

„Hm” morfondírozik. „Ez igen. Kecskeszakállam van.”

Már megbocsássatok.

Megerőszakolós vicc, hogy hét évvel volt idősebb nálad. Megerőszakolós vicc, hogy évek óta ismerted, de mivel fiatal fruska voltál még, rád se bagózott. Bagózott, ízlelgetted a szót, milyen jól hangzik, mintha tudásanyag lettél volna, amit mohón magába akart tömni, megemészteni, majd visszaöklendezni kecskeszakállal keretezett száján keresztül.

Aztán egyik percről a másikra felnőttél, bár távolról sem voltál felnőtt.

Megerőszakolós vicc, hogy borcoolert ittatok. Borcoolert! Ki iszik manapság borcoolert? A megerőszakolós vicc szerint azok, akiket később megerőszakolnak.

Megerőszakolós vicc, hogy kidobó volt, ebből élt meg, hogy embereket lökdösött ki a bejáraton.

Téged viszont beengedett!

Megerőszakolós vicc, hogy volt egy kése, amit folyton mutogatott neked, és lazán forgatta a kezében, mintha csak egy könyvet lapozgatna.

Egyáltalán nem fenyegető szándékkal, szó se róla. Csak odavolt a késéért.

Megerőszakolós vicc, hogy egyszer szinte megölt egy csávót, keresztülhajította az ablaküvegen. Másnap elmesélte neked, s egész testében remegett, te meg a gyöngédség jelének vélted.

A tudásanyagot nem lehet átverni, ugye? Merthogy téged átvertek, az kétségtelen.

Megerőszakolós vicc, hogy olykor randizni hívott, de mindig Pucánál, a legjobb barátjánál kötöttetek ki, ahol pankrációt kellett nézned, miközben ők szétszívták az agyukat.

Megerőszakolós vicc, hogy a legjobb barátját Pucának hívták.

Na jó, megerőszakolós vicc, hogy imádta A Sziklát.

A csávó egyenesen szerelmes volt A Sziklába. Elképesztőnek találta, hogy mikre nem képes a szemöldökével.

Megerőszakolós vicc, hogy szerinte a pankráció „férfiaknak való szappanopera”. A férfiaknak is van lelkük, világosított fel.

Megerőszakolós vicc, hogy az egész könyvtára kizárólag sorozatgyilkosokról szóló puhafedelesekből állt. Te meg azt hitted, hogy érdekli a történelem, s e tévhittől vezérelve megvásároltad neki Az én évszázadomat, Günterr Grasstól, de soha ki sem nyitotta.

Csak most kezd érdekes lenni.

Megerőszakolós vicc, hogy megtaláltad a naplóját. Vajon ezt is beleírta, hogy megerőszakolt?

Megerőszakolós vicc, hogy beleolvastál, s felbukkant benne egy másik lány. Földrajz kisasszonynak nevezte, és biztosított, hogy mióta megismert téged, „nincsenek már azok a sürgető vágyai”. Ezt megúsztad, Földrajz kisasszony!

Megerőszakolós vicc, hogy apád diákja volt a liciben – apád Vallástörténetet tanított. Tanév végén segítettél neki rendet tenni az osztályteremben, cserében hazavihettél néhány elrongyolódott tankönyvet.

Megerőszakolós vicc, hogy 12 éves korod óta ismert. Egyszer segített nektek, mikor két állammal odébb költöztetek, és Cincinattitól St. Lousig egyedül utaztál vele, és ő kedves volt hozzád, és az úton végig dumáltatok. Egész idő alatt bagót rágcsált, s mikor megjegyzést tettél, milyen gusztustalan tud lenni, csak kacagott, s a dohánylevet a kecskeszakállán keresztül egy Mountain Dew-s üvegbe sercintette.

Megerőszakolós vicc, hogy ugyan már, minden jel arra utalt. A megerőszakolós vicc voltaképpen önmagát írta.

Megerőszakolós vicc, hogy hason feküdtél. Megerőszakolós vicc, hogy azt a csinos zöld nyakláncot viselted, melyet a húgod készített neked. A nyakláncot később széttépted. A matracnak sajátos tapintása volt, s félig nyitott szád is sajátosan tapadt hozzá, mintha mondani akartál volna valamit, de aztán mégse tetted. Mintha a szád mához tíz évre is tátogna, s a Megerőszakolós vicc című verset szavalná.

Megerőszakolós vicc, hogy az idő ilyenkor másmilyenné lesz, egyre könyörtelenebb, de egyúttal lakályos is, és felkínálkozik neked, hogy belésüllyedj.

Akárcsak az emberi test, mely annyi mindenre képes, bár számodra mindeddig csak a formája volt érdekes.

Ha nem tudtad volna, az időnek is igencsak ruganyos a teste, bármit elművelhetsz vele, és ráadásul gyorsan gyógyul.

Megerőszakolós vicc, hogy hazamentél, mintha mi sem történt volna, és csak nevettél rajta másnap, s a rá következő nap is, és nevetve mesélted el az ismerőseidnek, hiszen megerőszakolós vicc volt.

Csak rá egy évre merted elmondani a szüleidnek, mivel úgy szerették, mintha a saját fiuk lett volna. Megerőszakolós vicc, hogy amikor apádnak elmesélted, keresztet vetett rád, és a következőket mondta: „Feloldozlak minden bűnöd alól, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében”, és bár utáltad, hogy ennyire önfejű tud lenni, azért mégis jólesett.

Megerőszakolós vicc, hogy az elkövetkező öt évben holdkórosként keringtél az életben, városokat és államhatárokat hagytál magad mögött, és napok tucatjait húztad le a vécén, azon tépelődve, miért épp veled történt meg. Mint amikor tűvé teszed a házad tájékát, és egyszerre sehol nem találod, leásol a Föld középpontjáig, de ott is ezt a gálaeseményt közvetítik újra meg újra.

Megerőszakolós vicc, hogy aztán egy idő után összeszedted magad, de te ezt megúsztad, Földrajz kisasszony.

Megerőszakolós vicc, hogy az elkövetkező öt évben szinte semmi egyebet nem csináltál, csak írtál, de soha magadról, hanem minden egyébről, almafaágakról, szigetekről, halott költőkről és a nyüvekről, melyek keresztül-kasul fúrták őket, és kihűlt tetemekről írtál, a testmelegről soha.

Megerőszakolós vicc, hogy végül is pofonegyszerű az egész. Megerőszakolós vicc, hogy nem tudod egyszerűen megírni.

Megerőszakolós vicc, hogy ha írsz egy Megerőszakolós vicc című verset, elkerülhetetlen, hogy az emberek ne állandóan evvel hozzanak összefüggésbe.

Megerőszakolós vicc, hogy megkérdezted, miért csinálta. Megerőszakolós vicc, hogy azt mondta, fogalma nincs, de mi mást mondhatna egy megerőszakolós vicc. A megerőszakolós vicc azt mondta, hogy végül is TE voltál berúgva, és a megerőszakolós vicc azt mondta, hogy rosszul emlékszel az egészre, mire te felnyerítettél egy tizedmásodperc erejéig. Nem Bartles&James borcoolert ittunk, de sokkal jobban sült volna el a megerőszakolós vicc, ha így lett volna. Valami Szenvedélyes Mangó vagy Zúzott Eper-szerű pinalé volt, amit szótlanul és gyanútlanul kortyolgattál Cincinatti Ohio közepén.

Egyáltalán, lehet kacagni a megerőszakolós vicceken, erre lennék kíváncsi.

A megerőszakolós vicc melyik része a legviccesebb? Amikor vége van – hahaha, csak vicceltem! Aztán évekig álmodtál arról, hogy felkoncolod a megerőszakolós viccet, teljesen kivérezteted, hátha így könnyebb lesz elmondani.

Megerőszakolós vicc, hogy tényleg így történt.

Megerőszakolós vicc, hogy a rá következő napon elhozta neked a Pet Sounds albumot. Ha hiszitek, ha nem. A Pet Sounds-ot. Mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, és ideadta a Pet Sounds-ot. Ugye, hogy azért egy kicsit vicces?

Lásd be, hogy az.

GÁLL ATTILA fordítása
GÁLL ATTILA fordítása


Patricia Lockwood amerikai költőnő 1982. Április 7-én született Fort Wayne-ben, Indiana államban. Két verseskötet szerzője. A Twitter ismeretségi hálózaton és mikroblogon közölt „szextettjei”, valamint a Megerőszakolós vicc című prózavers megjelenése óta széles körű ismertségnek örvend főleg az Egyesült Államokban. Verseit többek közt a New Yorker, a London Review of Books, a Tin House és a Poetry közölték.Összes hónap szerzője
Legolvasottabb