No items found.

Utazás a vonattal

XXVIII. ÉVFOLYAM 2017. 10. (720.) SZÁM – MÁJUS 25.

(Inglis lesszön námbör förtín)
Ez itt egy vonat. A vonat zakatolva halad a síneken tova. Mit csinál a vonat? Zakatolva halad a síneken tova.
Ez itt Hjúg bácsi. Hjúg bácsi utazik a zakatolva haladó vonaton. Mi a Hjúg bácsi foglalkozása? Az ő foglalkozása karbantartó géplakatos. Hjúg bácsi egy szakember. Ő naponta utazik a vonattal. A csicsai kurszával. Reggel utazik be munkahelyére. Délután utazik haza. Most délután van. Szép idő van.
Hjúg bácsi vonatra várva nem tölti potyára idejét. Ilyenkor ő iszogat munkatársaival, jó komáival. Kik a Hjúg bácsi munkatársai, jó komái? Dzsordz, Dzsek, Dzsim, Dzsó, meg a jópofa Bob. Ők iszogatnak jóizűen sok finom, erős pálinkát, cujkát.
Hjúg bácsi többnyire berúg, mint a disznó, részeg lesz, mint a segg. Mennyire lesz részeg Hjúg bácsi? Veri-very máccs. Ilyenkor ő alszik, mint a bunda. Akárcsak most is. Hjúg bácsi vonaton utazva nem tölti potyára idejét.
Hjúg bácsi hirtelen megébred. Homályos tekintettel, kábultan néz körül. Mit csinál Hjúg bácsi? Hirtelen megébred és homályos tekintettel, kábultan néz körül. A vonat már nem zakatol. A vonat áll. Miért áll a vonat? Ki tudja... De Hjúg bácsi sejt valamit. A vonat azért áll, mert befutott a végállomásra. Nem első eset. Nem baj. Hjúg bácsi átaludta saját állomását. Nem első eset. Nem baj.
Hjúg bácsi kinéz a vagon jobb oldali ablakain. Mit lát ő? Odakint az idő derűs, napsütéses. Felhő sincs az égen. Az emberek rövid ujjú ingben jönnek-mennek. Mit csinálnak az emberek? A felhőtlen ég alatt rövid ujjú ingben jönnek-mennek.
Hjúg bácsi kinéz a vagon bal oldali ablakain. Mit lát ő? Odakint zuhog az eső, bődületes nagy felhőszakadás jő’ le. Az ablakon lefolyó víz miatt alig látni ki. Mi miatt látni ki alig? Sok a víz.
Hjúg bácsi ordítva áll a vagon közepén. Mindenfélék jutnak eszébe gyorsan. Ez már delírium tremens volna? Saját szépesze elment volna? A felhő széle hosszan a vagon fölött pontosan középen volna?
Egy jó szakember okos ember. Okos ember, ha teheti, a hibát nem magában keresi. Hjúg bácsi munkatársaira, jó komáira gondol. Dzsordzsra, Dzsekre, Dzsimre, Dzsóra, a jópofa Bobra. Mindenféléket gondol róluk. Hjúg bácsi úgy dönt, lesz neki feltett szándéka. Mi lesz a Hjúg bácsi feltett szándéka? Az ő feltett szándéka az ivás abbahagyása lesz.
A vonat áll. A vonat a végállomáson áll. Itt éppen csinálnak vele valamit. Éppen mit csinálnak vele itt? Éppen mosatják slagokkal neki az egyik oldalát. Legyen szép tiszta, legyen öröm ránézni, legyen a vasút büszkesége.
Délután van. Szép idő van. A felhőtlen ég alatt a sok rövid ujjú inges jön-megy.Összes hónap szerzője
Legolvasottabb